Svijet
0

Uhapšena još dvojica osumnjičenih za ubistvo Nemcova

SRNA
Foto: AFP
Foto: AFP
Ruske vlasti uhapsile su ukupno četvoricu osumnjičenih za ubistvo opozicionara Borisa Nemcova, saopštili su Federalna služba bezbjednosti (FSB) i Savjet bezbjednosti Ruske Republike Ingušetije.

Prvo su privedeni Anzor Gubašev i Zaur Dadajev, porijeklom iz ruskog regiona Sjeverni Kavkaz, koji su bili u automobilu viđenom da napušta most, gdje je ubijen Nemcov, neposredno nakon zločina. Oni su uhapšeni u noći između petka i subote.

Oni su, prema nekim podacima, već priznali da su učestvovali u ovom zločinu, objavio je "Komersant".

Sekretar Savjeta bezbjednosti Ruske Republike Ingušetije Albert Barakojev rekao je sinoć za agenciju "Sputnjik" da su privedena još dvojica osumnjičenih u vezi sa istragom, prenijela je "Rusija danas".

"Oni su identifikovani kao mlađi brat Gubaševa i muškarac koji je bio u istom vozilu sa Dadajevim u trenutku hapšenja", dodao je Barakojev.

Prethodno je juče šef ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov saopštio da su uhapšena dvojica osumnjičenih, te da se razmatra nekoliko verzija ubistva, uključujući i da je ubistvo naručeno.

"Nastavljamo da radimo na utvrđivanju toga koji pojedinci bi mogli biti umiješani u ovaj zločin", rekao je zvaničnik Vladimir Markin, prenose ruski mediji.