Svijet
0

Uhapšena Erin Brockovich

Klix.ba
Erin Brockovich
Erin Brockovich
Policija je privela čuvenu aktivisticu za zaštitu okoliša, Erin Brockovich, koju je u istoimenom filmu iz 2000. godine glumila Julia Roberts. Brockovich je uhapšena pod sumnjom da je pijana vozila čamac po jezeru Mead u blizini Las Vegasa, američka savezna država Nevada.

"Testiranja su pokazala da je Brockovich u krvi imala dvostruko veću količinu alkohola od zakonskog limita od 0,08 promila", rekao je Edwin Lyngar, glasnogovornik Odjela za divljinu Nevade.

Lovočuvar je primijetio da je Brockovich potrebna pomoć da zadrži svoj motorni čamac pod kontrolom, još kada je isplovljavala iz luke u Las Vegasu. Prilikom isplovljavanja pratio ju je muški pratilac, ali ga nije bilo kada je pokušala da pristane.

"Nije znala kako da manevriše čamcem i pristane uz dok. To je sasvim jednostavna stvar, ukoliko možete jasno misliti. Ukoliko u to ubacite alkohol i nepoznat teren, onda može doći do velikih problema", rekao je Lyngar za AP.

Brockovich (52) je puštena uz kauciju od hiljadu dolara.

Njeni pokušaji da tuži kompaniju Pacific Gas & Electric zbog zagađenja vodovoda u kalifornijskom gradiću su ekranizirani, a za ulogu u filmu je Julia Roberts nagrađena Oscarom.

Prošle godine se Brockovich vratila na ekrane dokumentarcem "Last Call at the Oasis", koji govori o izazovima vezanim za nestajanje i onečišćenje vode na planeti.

Vezani članci