|

Uhapšena četvorica "Škorpiona" zbog zločina na Kosovu

Uhapšena četvorica "Škorpiona" zbog zločina na Kosovu
0
F
FENA
19.10.2007. u 12:18
0
komentara
0

dijeljenja
Uhapšena četvorica "Škorpiona" zbog zločina na Kosovu
Četvorica pripadnika nekadašnje paravojne postrojbe "Škorpioni" uhapšeni su u Sremskoj Mitrovici, potvrdio je u petak MUP Srbije. Sva četvorica uhićenih osumnjičeni su za ratni zločin koji nad kosovskim Albancima 1999. godine u Podujevu.
Za taj zločin, ubojstvo 14 albanskih civila u tom gradu 28. ožujka 1999. godine, u beogradskom Okružnom sudu već je na 20 godina zatvora pravomoćno osuđen Saša Cvjetan.

Postrojba "Škorpioni" nastala je 1991. godine u okviru tzv. Republike Srpske Krajine, a njeni pripadnici ratovali su u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

Široj javnosti "Škorpioni" su postali poznati u ljeto 2005. godine, nakon što je u Haškom sudu, u procesu protiv Slobodana Miloševića, prikazani snimci brutalne likvidacije šestorice Srebreničana – od kojih dva maloljetnika - u okolini Trnova u BiH 1995. godine, za što su u beogradskom Specijalnom sudu za ratne zločine nepravomoćno osuđena četvorica pripadnika te paravojne postrojbe, dok je peti, Slobodan Davidović, osuđen za isti zločin u Hrvatskoj.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.