Velika Britanija
0

Uhapšen voditelj BBC-a koji je iz milosrđa ubio ljubavnika

SRNA
Britanska policija uhapsila je danas voditelja BBC-a Raya Goslinga (70) koji je priznao ubistvo svog bivšeg ljubavnika koji je umirao od side.

Gosling, koji je bio voditelj na televiziji i radiju, priznao je da je prijatelja ugušio jastukom kako bi ispunio prethodno sklopljeni dogovor u slučaju da bol zbog bolesti postane nepodnošljiva.

"Imali smo dogovor. Ukoliko se to desi, da mu skratim muke i to sam i učinio. Ljekari su rekli da ništa ne mogu da učine kako bi mu pomogli, a njegovi bolovi bili su nepodnošljivi. Uzeo sam jastuk i gušio ga dok nije izdahnuo," rekao je Gosling za BBC.

On je rekao da ne želi da objavi ime ljubavnika niti kada se incident dogodio. Policija je saopštila da su za taj slučaj saznali tek nakon što su Goslingovi komentari juče emitovani.

Njegovi komentari ponovo su pokrenulo pravnu i moralnu diskusiju oko pomoći pri smrti. Uprkos neprestanim zahtjevima na sudu pomoć pri umiranju i dalje je nelegalna u Velikoj Britaniji i za to je predviđena maksimalna kazna u trajanju od 14 godina.

Više desetina smrtno oboljelih Britanaca otišlo je da umre u švicarsku kliniku, gdje je pomoć pri umiranju legalna i porodica i prijatelji koji to učine neće biti krivično gonjeni