Svijet
0

Uhapšen ubica britanske glumice i njene djece: Uživao na plažama Gane

Klix.ba
Partner glumice Sian Blake koja je pronađena mrtva u dvorištu doma sa svoje dvoje djece, uhapšen je u glavnom gradu Gane Accri zbog sumnji da je počinio trostruko ubistvo.

Arthur Simpson-Kent negirao je krivnju i odgovarao sa "ne" na sva pitanja novinara. Vlasti iz Gane su rekle da neće biti izručen Velikoj Britaniji dok se ne podnese zvanični zahtjev za ekstradiciju.

Prema zakonima Gane, Simpson-Kent može biti zadržan 48 sati i nakon toga ga, ukoliko slučaj ne dobije epilog na sudu, moraju pustiti. Uhapšen je u subotu u Busui, odmaralištu koje se nalazi na jugozapadu, nakon što ga je ribar uočio kako pliva prema izolovanoj pećini. Uzbunu je podigla Britanka koja je vlasnica lokalnog kafića, a vidjela je njegovu fotografiju na društvenim mrežama.

Maloljetni Sianini sinovi posljednji put su viđeni 13. decembra i prijavljen je njihov nestanak, dok je zvanična istraga otvorena 16. decembra. Britanska policija razgovarala je sa Simpson-Kentom taj dan, ali ga više nisu vidjeli. Policija je objavila da im je on otac. Policija Gane objavila je kako je on u njihovu zemlju stigao tri dana nakon toga.

Ganska policija uključila se u potragu za njim nakon što su 7. januara otkrivena tijela Siane i njeno dvoje djece u dvorištu kuće u Erithu (Velika Britanija). Svo troje su preminuli zbog povreda vrata i glave, otkriveno je obdukcijom.

Simpson-Kent je pronađen kako odmara na plaži i pije sok iz kokosa. Mještani su rekli kako je sve ove dane uživao na plaži u baru, te da je proslavio Novu godinu na jednoj zabavi.