Svijet
0

Uhapšen muškarac koji je prijetio da će ubiti Obamu

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Agenti tajne službe zadužene za sigurnost američkog predsjednika i predsjedničkih kandidata uhapsili su muškarca koji je prijetio ubojstvom demokratskom kandidatu za Bijelu kuću Baracku Obami, doznaje se od pravosudnog izvora.

Raymond Hunter Geisel (22) prijetio je isto tako predsjedniku Georgeu W. Bushu. Geisel koji je u subotu uhapšen u Miamiju, u Floridi, u četvrtak je predan saveznom sudu koji je naložio njegov pritvor bez mogućnosti plaćanja jamčevine za puštanje na slobodu. Optužen je da je Obami prijetio smrću, javile su u petak agencije.

Policija je u njegovoj hotelskoj sobi i u automobilu zaplijenila vatreno oružje, municiju i hladno oružje. Prema dokumentima koje je dobio sud, Geisel je pred svjedocima rekao: «Ako izaberu tog crnčugu, ubit ću ga». Usto je pred svjedocima prijetio da će Georgeu W. Bushu ispaliti metak u glavu. Geisel je porekao optužbe. Sud ga nije optužio za prijetnje Bushu.

Obama koji je bi mogao biti prvi crnac na dužnosti američkog predsjednika ima pravo na zaštitu tajne službe od početka predsjedničkih predizbora.