Ubijao i silovao žene
0

Uhapšen monstruozni serijski ubica iz SAD-a

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Policija Los Angelesa uhapsila je 72-godišnjeg Johna Floyda Thomasa za kojeg se sumnja da je sedamdesetih godina prošlog vijeka bio monstruozni serijski ubica, prenijele su agencije.

Policija pretpostavlja da je Tomas, koji je uhapšen 2. aprila, u oblasti Los Angelesa tokom oko dvije decenije ubio najmanje trideset žena i znatno više žena silovao, prenio je CNN.

Tomas je možda s ubistvima počeo još 1955. i mogao bi da bude najgori serijski ubica u istoriji SAD, rekao je šef policije Los Angelesa William Bratton.

Zločinac koji je dva puta bio optužen za seksualno zlostavljanje uhapšen je na osnovu poklapanja DNK uzoraka koje je lani u oktobru dao za registar seksualnih prestupnika i uzoraka s mjesta ubistva jedne i silovanja druge starije žene, početkom sedamdesetih godina prošlog vijeka.

Iako je Thomas bio hapšen "više puta između 1955. i 1978." zbog seksualnih zločina i pljačkanja stanova, detektivi tada nisu raspolagali tehnologijom kojom bi ga identifikovali kao osumnjičenog za niz ubistava u toj oblasti, rekao je Bratton.

Mnogobrojna silovanja koja su se dogodila početkom 70-ih godina unosila su paniku u "grad anđela" jer je zločinac ulazio u stanove uglavnom starijih žena na zapadnoj strani grada.

Napadač je žrtve silovao i potom ih gušio do smrti. Prema podacima, 17 žena je pronađeno s jastucima na glavama, napade je preživjelo bar dvadesetak žena, ali različite i često kontradiktorne informacije o napadaču onemogućile su da bude identifikovan.

Tomas, koji se nalazi u zatvoru u Los Angelesu, optužen je za dva ubistva iz 1972. i 1976., ali tužilac će vjerovatno uključiti i neke druge slučajeve kada se optuženi 20. maja bude pojavio pred sudom, rekao je Bratton.