Svijet
0

Uhapšen Meksikanac koji je silovao i ubijao žene i djecu

SRNA
Foto: EPA
Foto: EPA
Meksička policija privela je muškarca osumnjičenog za ubistvo četvoro djece i jedne žene u gradiću u centru Meksika, rekli su danas zvaničnici, ali se vjeruje da žrtava ima više.

Iz kancelarije tužioca u gradu San Luis Potosi saopšteno je da je 43-godišnji Filiberto Hernandez priveden i da je priznao pet ubistava u periodu od 2010. do 2013. godine, te da je svoje žrtve prethodno silovao.

Zločini su se dogodili u mjestu Tamuin, jugoistočno od San Luisa Potosija, gdje je Hernandez radio kao nastavnik zumbe i karatea.

Iz tužilaštva je saopšteno da su pronađeni ostaci dvije njegove žrtve - devetogodišnje Dulce Reyes, koja je nestala u aprilu i 32-godišnje Enaí Chávez Rivera, otete u maju kada je izlazila iz fabrike u kojoj je radila.

On je ubio i 13-godišnju Adrianu Martínez, koja je pronađena mrtva 2011. godine, nakon što je nestala na putu iz škole.

Vlasti tragaju za tijelom Rose Maríe Sanchez, koja je u 16. godini nestala 2010. godine, te za 12-godišnjom Itzel Castill, koja je nestala 2013.godine.

Od kada je bivši predsjednik Meksika Felipe Calderon pokrenuo vojnu ofanzivu protiv narko-kartela krajem 2006. godine život je u različitim okolnostima izgubilo više od 85.000 ljudi.