Italija
0

Uhapšen guru jedne sekte zbog silovanja maloljetnica

FENA
Talijanska policija je saopćila da je u utorak u Rimu uhapsila navodnog gurua sekte "New Age" optuženog za silovanje triju djevojčica i za zloupotrebu lakovjernosti njihovih roditelja.

"Uhapsili smo Danila Speranzu koji je bilo na čelu udruženja Re Maya (kralj Maya). Nekoliko maloljetnica ga je optužilo za seksualno nasilje koje se dogodilo prije nekoliko godina", izjavio je za agenciju AFP glasnogovornik općinske policije.

Šezdesetdvogodišnji Danilo Speranza, vođa sekte Re Maya koja broji oko 1.000 pristalica, uhapšen je zbog seksualnog zlostavljanja i prevare, a mogao bi biti optužen za ropstvo, navela je u saopćenju Lavinia Mennuni iz rimske općine koja će biti tužitelj.

Mennuni je precizirala da je prema različitim svjedočenjima, ovaj čovjek silovao "najmanje 20 djevojčica od 10 do 12 godina".

Agencija Ansa je javila da je istraga počela prije godinu dana prema opužbi dviju djevojčica za seksualno zlostavljanje.

Danilo Speranza je opravdavao svoje seksualne odnose s djevojčicama objasnivši da je mijenjao "negativnu karmu" svojih žrtava prenoseći im "svoju zdravu i ljekovitu DNK", napisao je tužitelj zadužen za ovaj slučaj.

Danilo speranza je 80-tih godina osnovao udruženje Re Maya kako bi pomagao toksikomanima i vodio kurseve joge i filozofije.