Miami
0

Učitelj klavira ubio djecu, suprugu i sebe

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Pablo Amador bio je "obični tata" koji je muzici podučavao nadarenu djecu. Susjede je prijateljski pozdravljao i priskakao u pomoć kad je to trebalo. Oni koji su ga poznavali ne mogu razumjeti zašto je ubio svoje dvije kćerke, suprugu, a potom i sebe.

U srijedu su TV ekipe okružile dom Amadorovih u Miamiju, dok je policija iz kuće iznosila tijela mrtvih. Nakon identifikacije utvrđeno je da je riječ o Pablu Josueu Amadoru (53), njegovoj 45-godišnjoj supruzi Mariji, te kćerima Prescilli i Rosi koje su imale 14, odnosno 13 godina, saznaje AP.

Jedini preživjeli član porodice je njihov sin tinejdžer koji je u 5.58 sati ujutro pobjegao iz kuće i pozvao policiju.

Susjedi su zbunjeni. Thelma Vallecillo, susjeda čiju je kćerku Pablo podučavao klaviru ponavljala je kako ne razumije šta se desilo.

Na web stranici na kojoj je Amador reklamirao svoje usluge stoji da je muziku studirao u Havani, a kasnije u SAD-u stekao stručno zvanje. Napisao je 36 kompozicija, uglavnom na španskom a tu je i niz fotografija.

"Bio je divna osoba i izvanredan profesor", kaže Sarait Betancourt iz susjedstva. Njena dva sina od devet i 10 godina još od 2006. svake sedmice su uzimala časove kod kubanskog imigranta Amadora.

Muzika se, kako kažu, uvijek mogla čuti iz kuće ovog čovjeka. Amador je pjevao u horu opere u Miamiju i bio solista u crkvi Kendall United. Također je radio i u prodavnici muzičkih albuma. Supruga mu je bila medicinska sestra.