{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Učenici u Beslanu počeli školsku godinu

N
15.9.2004. u 15:29
0
0
Učenici u Beslanu počeli školsku godinu
0
Učenici u Beslanu počeli školsku godinu
Minutom šutnje i "časom sjećanja i mira" posvećenom žrtvama otmice škole br.1, čiji je epilog 329 poginulih, uglavnom učenika, danas je sa zakašnjenjem od dvije sedmice zbog tragičnog terorističkog napada počela školska godina u školama u ruskom gradu Beslanu, u Sjevernoj Osetiji.
Šesnaest škola ove regije prethodno su temeljno pregledali stručnjaci za eksplozivne naprave, demineri, kriminolozi i kinolozi sa psima, a na osiguranju sigurnosti učenika angažirane su dodatne snage policije i specijalaca, saopštilo je republičko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nadležne školske vlasti izrazile su nadu da će prvog dana u klupe sjesti 60 posto od 8.800 učenika. Međutim, djeca-taoci koja su preživjela 52 sata pakla, ne razmišljaju da se u dogledno vrijeme vrate u školu koju su čečenski teroristi zauzeli 1. septembra, prvog dana ove školske godine.

Škola br. 1, kako je ranije saopšteno, neće se obnavljati, a njezini učenici prvo će proći rehabilitaciju. Sve njih očekuju sanatoriji i odmarališta, bez obzira jesu li se prvog dana školske godine našli među taocima ili nisu.

Kako je izjavio predsjednik Sjeverne Osetije Alexander Dzasokhov, u gradu će se uz pomoć ruske vlade i vanjsku pomoć izgraditi u bliskoj budućnosti tri nove škole.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: