Rusija
0

Ubio ženu i kćerke da ih poštedi siromaštva

SRNA
Moskva
Moskva
Rus Yuri Merkind ubio je svoju ženu i njihove dvije kćerke u stanu u Moskvi kako bi ih poštedio muka siromaštva i bijede, saopštila je policija.

Merkind, koji je bio zatrpan dugovima, nakon ubistva ukrcao se na voz i vozio se više od od sat vremena van grada prije nego se predao policiji u Vladimiru, oko 190 kilometara istočno od prijestonice.

On je policiji predao i pištolj kojim su ubistva izvršena, prenosi Interfaks.

"On nije želio da njegova porodica bude talac njegovih finansijskih problema i dugova", rekao je izvor u policiji.

Isti izvor navodi da je Merkind prvobitno namjeravao da poslije ubistva supruge i kćeri izvrši samoubistvo, ali iz nepoznatih razloga to nije učinio i pobjegao je.

Istražitelji su u stanu našli mnogo računa i priznanica o dugovima kao i poruku koju je napisao Merkind  - "Mi smo dobrovoljno napustili ovaj život".

"Tijela supruge i kćerki starosti šest i 16 godina pronašao je njegov sin koji je bio na dopustu iz vojske", saopštila je policija, dodajući da je u kanti za smeće ispred zgrade pronađen prigušivač.
Merkindova profesija nije poznata. Porodica je jedno vrijeme živjela u Izraelu, ali se nedavno vratila u Moskvu, javlja RIA Novosti.

"Ovo je divljačko i brutalno ubistvo i radmo na otkrivanju detalja", rekao je šef moskovske istražne komisije Anatoly Bagmet ruskoj televiziji "Kanal jedan".