Svijet
0

Ubio se učenik pod utjecajem igrice "Counterstrike"

Sarajevo-x.com
Osamnaestogodišnji gimnazijalac koji je u srijedu tražen u Bade-Wurtembergu poslije prijetnje da će pucati u jednoj školi pronađen je mrtav, saopćila je policija navodeći da je najvjerovatnije ispalio metak sebi u glavu.

Tijelo, pronađeno u jednoj šumi blizu Lahra, službeno je idfentificirano, izjavio je Emil Roth, glasnogovornik policije u Offenburgu, koja vodi istragu.

Gimnazija u Offenburgu koju je mladić pohađao, kao i njegova bivša škola, stavljene su u srijedu pod policijski nadzor, a veliki broj policajaca je mobiliziran da pronađu gimnazijalca opisanog kao introvertnog i sa samoubilačkim tendencijama.

Prema izjavama istražitelja, on je posjedovao vatreno oružje koje je pripadalo njegovom djedu.

Upozorenje su uputili gimnazijalci, ljubitelji ratne igre na internetu "Counterstrike". Za vrijeme jedne partije anonimni igrač je najavio da će pucati po svojoj školi na Svetog Nikolu 6. decembra. Vlasti su saopćile da je 18-godišnji gimnazijalac osumnjičen da stoji iza ove prijetnje.

Prijetnja je shvaćena ozbiljno, jer se već dogodila krvava pucnjava u jednoj školi u Donjoj Saksoniji, koju je izazvao bivši učenik, također ljubitelj žestokih videoigara.