Rusija
0

Ubili, skuhali i pojeli 16-godišnju djevojčicu

Sarajevo-x.com
Karina Barduchian
Karina Barduchian
Suđenje dvojici Rusa iz St. Petersburg otuženih da su ubili, skuhali, a zatim poslužili s krompirom meso 16-godišnje djevojčice odgođeno je nakon što se glavni sudija razbolio gledajući fotografije koje su služile kao dokazni materijal.

Maxim Golovatskikh (20) i njegov prijatelj Yury Mozhnov (20) optuženi su da su u januaru 2010. godine Karinu Barduchian utopili u kadi, isjeckali, a zatim skuhali njeno meso i u tanjiru s krompirima poslužili svojim prijateljima.

Prije no što je suđenje odgođeno Ekaterina Zinovyeva je u svojstvu svjedoka ispričala kako je u noći kada je ubijena 16-godišnja djevojčica u stanu optuženih bila zabava.

"Maxim i Karina su zajedno otišli u toalet, a ja sam otišla da legnem. Šalili su se te noći kako će ubiti Karinu, ali ja im, naravno, nisam povjerovala i nisam to shvatila za ozbiljno", ispričala je Zinovyeva nastavljajući:

"Bila sam pospana. Čula sam vodu kako teče i neku buku, ali nisam tome pridodavala nikakvu pažnju. Nekad kasnije sam se probudila i krenula da provjerim šta se događa no Yury me zaostavio i rekao da idem nazad u krevet“, kazala je Zinovyjeva.

Ona je ispričala kako je ujutro ustala i otišla na posao, a kada se vratila Maxim i Yury su joj ponudili meso sa krompirima. Ona je meso pojela ne znajući da zapravo jede Karinu.

Optuženi su kasnije sakrili ostatke u vreće za smeće.

"Isjekli su tijelo žrtve na nekoliko komada. Nešto su pojeli, a nešto bacili. Meso su skuhali i služili s krompirom. Priznali su kako su počinili ubistvo i pojeli djevojku jer su bili gladni i pijani“, kazao je tužitelj Andrei Lavrenko.

Suđenje optuženima bi se trebalo nastaviti ove sedmice.