Oregon
0

Ubila trudnicu i ukrala joj dijete iz utrobe

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Mlada Heather Snively u ponedjeljak je pronađena mrtva u stanu u predgrađu Beavertona u Oregonu, a njeno dijete izvađeno je iz utrobe, saopštila je policija koja je u vezi s ovim slučajem uhapsila 27-godišnju Korenu Roberts, prijateljicu preminule.

Roberts je osumnjičena za ubistvo trudne 21-godišnjakinje nakon što je policija u njenom domu u petak pronašla krv na podu i muškarca koji je pokušavao oživjeti novorođenče.

Doktori dijete nisu uspjeli oživjeti, a policajci koji su bili na licu mjesta izjavili su kako je Korena tvrdila da je beba njena. Još uvijek se ne zna da li je sin Snivelyjeve preminuo prije ili nakon vađenja iz majčine utrobe, kaže šerif okruga Washington u svojoj izjavi, a javlja AP.

"Trenutno nije moguće odrediti da li je žena umrla od povreda glave koje je zadobila ili od rezova na njenom abdomenu", saopštili su doktori, a slučaj je predat u nadležnost sudu. Roberts će odgovarati za smrt trudnice, ali moguće i djeteta.

"Pitanje je da li je dijete uopšte i bilo živo", kaže advokat Bob Herman. "Ovo je zasigurno neobičan slučaj."

Optužena, koja ima dvoje djece mlađe od 10 godina, prijateljima i rodbini mjesecima je govorila kako je trudna, te najavljivala blizance.

Preminula se nedavno doselila u Oregon iz Marylanda jer je njen momak, koji je i otac djeteta, našao bolji posao. Robertsovu je upoznala preko internetskog servisa i tako su se sprijateljile. Dijete se trebalo zvati John Steven, rekla je majka ubijene koja je i dalje u šoku nakon vijesti o tragediji.