Južna Koreja
0

Ubila dijete jer joj je smetalo da se odmara od videoigrica

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Južnokorejska policija je uhapsila ženu osumnjičenu da je ubila trogodišnjeg sina zbog toga što joj je smetao da se odmara od dugih sati provedenih igrajući videoigrice na internetu.

Agencija Ansa prenosi da je 27-godišnja majka, za koju se samo zna da se zove Kim i živi u Cheonanu, gradu na zapadu zemlje, patila je od prave ovisnosti od online igrica kojima je posvećivala i do 10 sati dnevno, ne obraćajući pažnju na potrebe svoje dvoje djece od tri i jedne godine.

Kim je zadavila starije dijete koje joj svojim neprestanim plačem nije dalo da se odmori od višesatnog igranja na internetu.

Slučajevi ovisnosti od online igrica postali su nacionalni problem u Južnoj Koreji, jednoj od zemalja s najvećim brojem priključaka na internet u svijetu.

Vlada u Seoulu je čak pokrenula inicijativu s ciljem da se ograniči pristup mreži maloljetnicima tokom noćnih sati.

Nekoliko sličnih ekstremnih slučajeva potreslo je u posljednje vrijeme južnokorejsko javno mnijenje.

U martu je jedna trogodišnja djevojčica umrla uslijed nemara roditelja koji su bili zaokupljeni "podizanjem" virtualnog djeteta na internetu, a mjesec dana ranije jedan 32-godišnjak je preminuo od iscrpljenosti nakon pet uzastopnih dana provedenih za kompjuterom.