|

Ubijeno pet osoba u dva oružana napada u SAD-u

Ubijeno pet osoba u dva oružana napada u SAD-u
0
S
SRNA
16.12.2012. u 12:04
2
komentara
0

dijeljenja
Ubijeno pet osoba u dva oružana napada u SAD-u
Policija u američkoj saveznoj državi Alabama usmrtila je jutros dvije osumnjičene osobe, u odvojenim incidenatima u kojima je upotrijebljeno vatreno oružje.
Poginulo je ukupno pet osoba, uključujući i napadače, dok je nekoliko ranjeno, mađu njima i policajci.

Incidenti su se dogodili na 120 kilometara udaljenosti - prvi u bolnici grada Birminghama, gdje je naoružani muškarac po imenu Jason Letts ranio policajca i dvojicu bolničara. Drugi se dogodio u okrugu Clayborn, gdje je muškarac ubio tri osobe, najvjerovatnije članove svoje porodice.

U slučaju Jasona Lettsa, policija u Birmingemu je obaviještena da se u bolnici St. Vincent pojavio naoružani muškarac.

Dvojica policajaca su odvojeno odgovorila na poziv i sukobila se sa Lettsom, na spratu na kojem leže srčani bolesnici. Jedan od tih policajaca je ranjen, a drugi je Lettsa ubio.

Šef policije Birminghama je saopštio da se "u svjetlu nedavnog masovnog ubistva u Connecticutu previše ovakvih incidenata završi nezamislivom tragedijom".

Gotovo istovremeno, policija se istočno od Birminghama sukobila sa muškarcem koji je, naoružan "kalašnjikovim", bježao od potjere.

Potjera je počela u okrugu Clayborn, blizu granice sa saveznom državom Georgija, gdje je naoružani muškarac najvjerovatnije ubio svoju ženu i dvoje djece u slučaju porodičnog nasilja, rekao je lokalni šerif.

Trostruko ubistvo se dogodilo u gradiću Heflin, a komšije su pozvale policiju pošto su čule pucnje.

Uslijedila je potjera za osumnjičenim, koji je kolima bježao sve dok u mjestu Oxford nije slupao vozilo blizu petlje na autoputu.

U pucnjavi koja je uslijedila osumnjičeni je teško ranio jednog policajca, prije nego je ubijen. Ime osumnjičenog nije saopšteno.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...