Irak
0

Ubijeno četvero djece u bombaškom napadu u Bagdadu

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Četvero djece ubijeno je u četvrtak u Bagdadu u eksploziji bombe podmetnute pod vozilo vladinog službenika u kojem su bili njegova porodica i rodbina, saopćili su zvaničnici.

Ova eksplozija je jedna u nizu nasilnih činova u iračkoj prijestonici, u kojoj su posljednjih sedmica zabilježeni izolovani napadi i eksplozije autobombi, uključujući nedjeljnu kada je ubijeno više od 30 osoba, prenosi AP.

  • Eksplozija je u četvrtak odjeknula u automobilu Anmara Tahe Ridhe, koji radi u timu za održavanje u sjedištu iračke vlade. Ridha i njegova supruga su ranjeni, ali dvoje njihove djece - u dobi od šest i osam godina - i dvoje mladih nećaka je poginulo, saopćili su policijski zvaničnici.

Bolnički zvaničnici potvrdili su broj ubijenih, zatraživši da ostanu anonimni jer nisu bili ovlašteni da se obraćaju medijima.

U drugim dijelovima Bagdada, u "prijateljskoj vatri" ubijen je policajac na kontrolnom punktu u blizini zgrade ministarstva finansija. Policija je saopćila da su stražari otvorili vatru nakon što je policijsko vozilo pokušalo da zaobiđe barikade.