SAD
0

Ubijena jer je htjela napustiti obred Ku Klux Klana

Sarajevo-x.com
Raymond Foster, Foto: AP
Raymond Foster, Foto: AP
Nakon što je ritual u kampu Ku Klux Klana u Louisiani pošao po zlu, žena koja je željela napustiti obred organizacije mučki je ubijena, objavile su vlasti u ovoj saveznoj američkoj državi.

Tijelo ubijene koja je doputovala iz Oklahome ostavljeno je na seoskoj cesti i prekriveno grmljem. Sve što je sa sobom nosila je potom zapaljeno, saznaje AP.

U ponedjeljak, dan nakon što se ubistvo dogodilo, policija je pronašla tijelo i brzo reagovala, te je već u utorak lokalni vođa Klana smješten u zatvor pod optužbama za ubistvo, a sedam drugih sljedbenika optuženi su za pomaganje pri izvršenju ovog zločina.

"Nivo inteligencije ove grupe nije nimalo impresivan, da budem iskren", izjavio je lokalni šerif Jack Strain.

Identitet ubijene nije otkriven, ali je obznanjeno da je putem interneta angažovana za ritual, nakon čega se trebala vratiti u svoju državu i animirati nove članove da se pridruže ovoj organizaciji koja zagovara nadmoć bjelaca u odnosu na druge rase.

Vođa grupe Raymond "Chuch" Foster (44) ubio je ovu ženu u nedjelju u noći, nakon svađe koja je uslijedila kad je poželjela da se vrati kući, istakao je šerif.

Još sedam ljudi, od čega pet muškaraca i dvije žene u dobi između 20 i 30 godina terete se za pomaganje izvršiocu kaznenog djela i zadržani su u zatvoru u St. Tammany Parishu.