Mafijaški potpis
17

Ubijen paragvajski krim tužilac koji je radio i na slučaju protiv Ronaldinha

N. V.
Hotel na čijoj plaži je ubijen Marcelo Pecci (Foto: EPA-EFE)
Hotel na čijoj plaži je ubijen Marcelo Pecci (Foto: EPA-EFE)
Paragvajski krim tužilac visokog profila koji se borio protiv organizovanog kriminala i mafije u svojoj državi Marcelo Pecci, ubijen je tokom medenog mjeseca u Kolumbiji.

Bio je na plaži, na idiličnog turističkom ostrvu Baru kada su ga ubila dvojica naoružanih napadača.

Njegova žena, novinarka Claudia Aquilera, rekla je da su im na privatnoj plaži prišla dvojica muškaraca, te da ga je jedan upucao bez ikakvog upozorenja ili prijetnje u lice i leđa.

"Dvojica muškaraca napala su Marcela. Došli su u malom čamcu ili na jet skiju, istina je da nisam dobro vidjela", rekla je gospođa Aguilera za novine El Tiempo.

Gospođa Aquilera je samo nekoliko sati prije pucnjave objavila na Instagramu da je trudna.

Paragvajski tužitelj Augusto Salas, Peccijev kolega, rekao je da je napad "tipičan za (narko) mafiju. Pecci je inače i bio specijaliziran za slučajeve organizovanog kriminala, trgovine drogom, pranja novca i finansiranja terorizma pa se pretpostavlja da je njegov rad razlog ubistva. Paragvajski predsjednik Mario Abdo Benitez opisao je pucnjavu kao "kukavičko ubistvo".

Godine 2020. radio je i na slučaju protiv bivšeg brazilskog nogometaša Ronaldinha, koji je uhićen pokušavajući ući u Paragvaj s lažnim paragvajskim pasošom.

Paragvajski predsjednik Mario Abdo Benitez opisao je pucnjavu kao "kukavičko ubistvo" i atentat.