{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ubijen osnivač meksičkog narko kartela Zetas

13.5.2014. u 08:18
0
5
Ubijen osnivač meksičkog narko kartela Zetas
0
Ubijen osnivač meksičkog narko kartela Zetas
Najtraženiji vođa i osnivač ozloglašenog meksičkog narko kartela Zetas, Galdino Mellado Cruz, ubijen je u sukobu s vojskom u kojem su korištene granate i automatske puške, saopštile su danas vlasti.
Cruz, vojni dezerter poznat i kao Z-9, ubijen je u petak, u jednom od dva oružana sukoba u sjevernom pograničnom gradu Reynosa, u kojem je život izgubilo još petero civila i jedan vojnik.

Okršaj se dogodio u jeku nasilja u sjeveroistočnoj državi Tamaulipas, u kojem je od 5. aprila ubijeno najmanje 80 ljudi.

Podaci obavještajne službe doveli su vojsku do kuće u Reynosi, u kojoj se Cruz krio, rekao je Monte Alejandro Rubido, komesar za nacionalnu sigurnost.

Iz kuće su zatim ispaljene granate i pucano je na vojnike, a na mjesto sukoba stiglo je nekoliko vozila punih naoružanih ljudi, koji su očigledno došli da pomognu Cruzu.

Kada je sukob završen, Mellado Cruz pronađen je mrtav u kući, a pored njega nalazila se automatska puška, rekao je Rubido.

Rubido je dodao da je Mellado bio "broj dva" u kriminalnoj grupi koja djeluje u blizini granice sa SAD i osnivač još jedne takve organizacije, ali nije naveo njihove nazive.

Cruz je, međutim, poznat kao dezerter koji je osnovao narko kartel Zetas, podsjetila je agencija AFP.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: