Svijet
0

Ubijen Amerikanac koji je pronašao tijelo Claudije Hidić

Klix.ba
Vlasnik kuće u kojoj je u junu ubijena Bosanka Caludija Hidić pronađen je mrtav u izgorjelom automobilu.

Tijelo Roberta E. Dodsona, 44-godišnjeg Amerikanca i izvršnog direktora kompanije koja se bavi prodajom nafte, pronađeno je u potpuno izgorjelom džipu kraj ceste. Tamošnja policija potvrdila je da se radi o ubistvu, ali nisu htjeli iznositi detalje.

Dodson je prethodno hapšen zbog posjedovanja droge, zbog čega je odslužio i zatvorsku kaznu. Prema pisanju portala Fort Worth Star-Telegrama, on je bio taj koji je pronašao tijelo Bosancke Claudije Hidić u svom stanu u zapadnom Overt Parku 28. juna ove godine.

Prema zvaničnim informacijama iz policije, Hidić je unajmila dva prijatelja, Terrancea Crumleyja i Curtisa Fortenberryja, da opljačkaju Dodsonovu kuću. U toku pljačke, izbila je pucnjava u kojoj je 17-godišnja Bosanka pronađena mrtva.

Fortenberry je izjavio istražiteljima kako postoji mogućnost da je u pucnjavi on ubio Claudiju Hidić, međutim, njegov advokat demantirao je bilo kakvu vezu sa ubistvom.

Claudija Hidić, porijeklom Bosanka iz Njemačke, živjela je u Fort Worthu u Texasu sa svojom sestrom. Bila je učenica Srednje škole Trinity u Eulessu i radila je u tvronici tekile Los Jimadores Tex-Mex u Bedfordu.

Nakon napuštanja ove tvornice Hidić je, navodno, otišla Dodsonu od kojeg je uzela 100 dolara u zajam, piše Star-Telegram. Nekoliko dana poslije, Hidić je ponovo došla kod njega i tražila dodatnih 600 dolara pozajmice, što je Dodson odbio. Nakon toga, tvrde istražitelji, Claudija je odlučila opljačkati ga zajedno sa dvojicom prijatelja.