Svijet
0

Ubica prostitutki u Ipswichu osuđen na doživotnu robiju

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Ubica prostitutki Steve Wright mora provesti ostatak života u zatvoru, presudio je sud u petak. "Pravedno je da trebate provesti ostatak života u zatvoru", izjavio je sudija Gross. objavljujući presudu. "To je bila svjesna kampanja ubistava", dodao je.

Wrightu je izrečena kazna dan nakon što je osuđen za ubistva na šestosedmičnom suđenju u Krunskom sudu Ipswicha, javila je britanska novinska agencija Press Association. Poroti je trebalo manje od osam sati da ga proglasi krivim za ubistva Gemme Adams (25), Tanie Nicol (19), Anneli Alderton (24), Paule Clennell (24), i Annette Nicholls (29).

Wright (49), bivši stjuard aviokompanije QE2 koji živi u Ipswichu, negirao je bilo kakvu umješanost u ubistva žena.

Porotnici su slušali kako su tijela golih žena, od kojih su se sve bavile prostitucijom u Ipswichu, pronađena na izolovanim lokacijama u blizini grada između drugog i dvanaestog decembra 2006. Detektivi su pokrenuli istragu nakon što je gospođica Nicol nestala u oktobru 2006.

Tužioci tvrde da je Wright, koji je živjeo u kvartu s prostitutkama "sistemsatski birao i ubijao" žene nakon što ih je slijedio oko svog doma. Patolog je izjavio kako dokazi pokazuju da su sve žene bile ugušene ili zadavljene.