Svijet
0

Ubica iz Wisconsina na žrtve ispalio 30 metaka

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Tyler Peterson, 20 godišnji policajac iz Wisconsina koji je jučer ubio šestoro mladih ljudi, na žrtve je ispalio čak 30 metaka nakon što je uletio u kuću gdje su se prijatelji zabavljali, objavili su istražitelji u ponedjeljak. Tyler Peterson je kasnije poginuo u pucnjavi s policijom, a bio je u vezi s jednom od žrtava, izjavili su lokalni dužnosnici na press konferenciji.

"Bili su u vezi nekoliko godina", rekao je šef policije John Dennee. "Raskidali su i pomirivali se."

Ovaj katastrofalni masakr glavna je tema građana malog grada Crandona u američkoj državi Wisconsin u kojoj se desio masakr. Građani se pitaju kako je Peterson uopšte mogao postati policajac. Peterson nije obavio nikakve psihološke testove, ali je prošao razne testove i zadovoljio sve državne treninge, objavili su dužnosnici.

"Očito da nismo imali pojma da se nešto ovako može dogoditi. Čim smo shvatili da je Peterson glavni osumnjičeni, on za nas više nije bio policajac", dodao je Dennee.

U pucnjavi je poginulo šest osoba, koji su bili ili studenti ili maturanti srednje škole u Crandonu, a u vrijeme pucnjave u kući su planirali jesti picu i gledati filmove.

Peterson je uzeo oružje, odmakao se i otvorio vatru, saopštio je glavni državni tužitelj J.B. Van Hollen. Nakon toga je pobjegao, ali policajci su ga pronašli u obližnjem gradu Argonneu. U telefonskom razgovoru s policajcima Peterson je priznao da je on ubica. Iako su policajci pucali na Petersona još uvijek nije poznato kako je Peterson poginuo, što će pokazati obdukcija.

Imena nesretnih srednjoškolaca koji su poginuli prilikom ovog masakra su Jordanne Murray, Katrina McCorkle, Leanna Thomas, Aaron Smith, Lindsey Stahl i Bradley Schultz.