|

U znak protesta Italijan se popeo na Baziliku Svetog Petra

U znak protesta Italijan se popeo na Baziliku Svetog Petra
0
F
FENA
22.12.2014. u 11:08
7
komentara
0

dijeljenja
U znak protesta Italijan se popeo na Baziliku Svetog Petra Foto: EPA
Marcello di Finizio uspio je peti put da se popne na kupolu Bazilike Svetog Petra u Rimu kako bi protestirao zbog zakona zbog kojih je, kako tvrdi, ostao bez posla.
Di Finizio je upotrijebio planinarske konopce kako bi se s ogromne platforme, koja je dostupna turistima, spustio niže.

Agencija Reuters prenosi da je Italijan svoj poduhvat započeo kasno sinoć i da se jutros i dalje tamo nalazi.

Di Finizio, koji je ponovo uspio da "prevari" službu osiguranja Vatikana, zahtijeva da razgovara s italijanskim premijerom Matteom Renzijem.

Fotoreporteri su slikali Di Finizija kako razgovara preko svog mobilnog telefona, a mediji prenose da je već postavio fotografije s Bazilike na svoju Facebook stranicu.

Na jednoj fotografiji se nalaze uslikani konopci koje je koristio za spuštanje s platforme kupole, dok se na drugoj vide njegove noge koje je uslikao kako vise.

Izbočina na crkvi na kojoj je Italijan proveo noć nalazi se u neposrednoj blizini centralnog balkona s koga je planirano da se papa Franjo obrati vjernicima za Božić.

Di Finizio je vlasnik bara na plaži i iznajmljuje kupačima ležaljke i suncobrane, a ljut je pošto je zbog novih pravila EU-a i italijanske vlade izgubio licencu za taj posao.

On je svoj poduhvat posljednji put izveo u martu, prenosi Tanjug.

Tokom prethodnih protesta, ovaj Italijan je znao danima da boravi na bazilici prije nego što bi policajci uspjeli da ga ubijede da siđe.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...