Sjeverna Njemačka
0

U zapaljenom autobusu 20 mrtvih

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U autobusu u kojem je buknuo požar u utorak nevečer blizu Hanovera 20 osoba je izgubilo život, a 13 je povrijeđeno, od kojih su tri u kritičnom stanju, saopćila je u srijedu policija na konferenciji za štampu.

Istražitelji su u srijedu počeli da izvlače tijela 20 osoba koje su izgubile život u požaru, ali su upozorili da će identifikacija žrtava biti "vrlo teška" i da će za nju biti potrebno dosta vremena.

Do požara u autobusu je došlo iz još nerazjašnjenih razloga. Vatra je zahvatila prostorije WC-a, precizirala je policija, javlja AFP.

Oko 20.30 sati "jedan putnik je otišao u WC, a zatim se vratio", kazao je policijski zvaničnik Uwe Binias. Odmah zatim jedna putnica je vidjela i osjetila dim. Mislimo da je ona otvorila vrata WC-a na sredini autobusa i da je tada, iz nerazjašnjenih razloga, došlo do eksplozivnog širenja vatre.

Autobus, u kojem su osim vozača bila 32 putnika, većinom starije osobe, vraćao se s jednodnevnog izleta na jednu farmu u Halternu, a nesreća se dogodila 230 kilometara od Hanovera.