|

"U žalosti zbog gubitka": Ubica ispalio 22 metka u Miss Hondurasa i njenu sestru

"U žalosti zbog gubitka": Ubica ispalio 22 metka u Miss Hondurasa i njenu sestru
6
Klix.ba
23.11.2014. u 18:06
34
komentara
6

dijeljenja
1/6 Plutarco Antonio Ruiz
2/6 Maria Jose i Sofija
3/6 Hapšenje Ruiza
4/6 Majka plače za kćerkama (Foto: AFP)
5/6 Lucia Rodrigues, majka optuženog za ubistvo
6/6 Kuća u kojoj živi Ruiz
Ubica Miss Hondurasa i njene sestre, Plutarco Antonio Ruiz, prvi put je progovorio o ubistvu u znak protesta jer tvrdi kako je nevin.
Ruiz, koji je bio momak missice Marije Jose Alvarado, optužen je za ubistvo sestara i skrivanje tijela. Podsjetimo na to da je Ruiz ranije priznao krivicu i odveo policiju do mjesta gdje je zakopao tijela sestara.

"Nisam se izjasnio krivim. To je sve laž. I ja sam u žalosti poput svih onih koji su izgubili nekoga dragog s kim su provodili vrijeme. I ja žalim za Sofijom", rekao je je za Daily Mail.

Izmišljene pričePolicija je otkrila kako istražuje i druge Ruizove zločine. Opisuju ga kao narko dilera koji je osumnjičen za ubistva, silovanja i desetine nestanaka ljudi. U Mariju i njenu sestru Sofiju ispaljena su 22 metka. No, Ruiz negira sve.

"Šutio sam otkako su me uhapsili. Nikada nisam priznao ništa u vezi sa ubistvima. Ovo je prvi put da govorim o tome. Ne znam odakle dolaze sve priče jer nikada nisam progovorio. Policija je trebala nekoga koga će okriviti i sada su se okomili na mene. Došli su u moju kuću sa 100 muškaraca, uhapsili me bez imalo poštovanja prema meni i mojoj porodici koja je bila u kući. Sada sam samo zabrinut zbog svoje majke koja sluša sve ove priče o meni", rekao je Ruiz koji se nalazi u zatvoru u Santa Barbari.

Priznao je kako je bio u romantičnoj vezi sa Sofijom, ali je istakao da mu je ona bila samo ljubavnica.

"Imam suprugu i sina u mom selu. Sofija mi je bila ljubavnica i to je sasvim normalna stvar ovdje. Moja majka i supruga nisu znali za nju", rekao je Ruiz.

"Ja sam obični farmer"Nije želio kazati gdje je bio u noći kada je ubistvo počinjeno ističući kako ne želi da policija sazna šta će reći na sudu.

"Smatram se mirnom i radišnom osobom. Ja sam farmer i provodim dane brinući se o kravama. Sve što govore o meni nije istina. Brinem se za svoju majku. Plaćao sam joj račune i kupovao hranu, a sada je prepuštena sama i sebi i ne znam šta će biti s njom ako ostanem ovdje", rekao je Ruiz.

U Ruizovom porodičnom domu u selu San Vincente njegova majka Lucia Rodrigues kazala je kako njen sin bio "tatin sin" i da je brinuo o njoj nakon što mu je otac ubijen prije šest godina. Ubijen mu je i brat u februaru ove godine. Policija tvrdi da su bili članovi narko kartela u da su ih ubili suprotni klanovi. Ruiz je preuzeo vodstvo očevim kartelom nakon njegove pogibije.

Majka tvrdi da je bio kućiNo, to sve negira i njegova majka kazavši kako je on vrijedan i radišan čovjek koji ne bi mogao ubiti te djevojke.

"Ne govorim to samo kao njegova majka, već zato što je fin i nedostaje mi. Uvijek me je zvao da me pita kako sam, da mi kaže da me voli i posjećivao me. Kupovao mi je voće i hranu koju zna da volim i uvijek je mislio na mene. Brinuo se da pijem lijekove za pritisak i smirenje. Postao je 'glava kuće' kada je ubijen njegov otac i stariji brat. Uvijek je radije ostajao sa mnom u kući nego da izađe vani", rekla je majka Lucia koja ističe da nije znala za njegovu vezu sa Sofijom.

Također, tvrdi kako je u noći ubistva stigao kući u 9:30 sati navečer, večerao, presvukao se i legao u krevet.

"Svako jutro se molim Bogu da mi puste sina i daju mi snage za ovo. Ako ga ne puste, ne znam šta ću", rekla je.

Od Ruiza strahuje gradNo, tako ne misli direktor zatvora u kojem se Ruiz nalazi.

"Naravno da neće svjedočiti sam protiv sebe. Ruiz je opasni narko diler i cijeli grad ga se plaši. Svi znaju za šta je sposoban. Ušao je u carstvo droge i naslijedio bogatstvo svog oca. smatra da će kupiti slobodu kao i sve drugo, ali mislim da ovaj put to neće uspjeti jer je njegov slučaj preuzeo federalni sudija, a ne lokalni sud iz Santa Barbare. Svi će vam reći da je silovao žene, prijetio i ubijao ljude, te da je odgovoran za brojne nestanke ljudi", rekao je Isidor Nunes, direktor zatvora.
Prijavi grešku


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...