{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U ured japanskog premijera stiglo sumnjivo pismo

F
FENA
23.4.2010. u 10:52
0
0
U ured japanskog premijera stiglo sumnjivo pismo
0
U ured japanskog premijera stiglo sumnjivo pismo
Yukio Hatoyama (Foto: Reuters)
Sumnjivo pismo u kojem su bile baterije i električne žice došlo je u ured japanskog premijera Yukija Hatoyame, objavili su u petak mediji.
Demineri nisu našli nikakav eksploziv u koverti.

Pozivajući se na policijske izvore, privatna televizija Asahi TV je objavila da se radi o lošoj šali. Premijerove službe i policija nisu izdali nikakvo zvanično saopćenje.

Krajem januara, u ured premijera Hatoyame i glavnog tajnika njegove stranke stizali su meci i prijetnje smrću.

Ovaj novi incident dolazi u vrijeme kada vrtoglavo pada popularnost premijera koji je na vlast došao u septembru zahvaljujući historijskoj pobjedi njegove stranke lijevog centra na općim izborima.

Prema posljednjim anketama, on je dobio manje od 30 posto pozitivnog mišljenja, za razliku od 70 posto koliko je dobio kada je stupio na dužnost.

Japanski mediji pripisuju ovu nepopularnost premijerovim teškoćama da riješi spor sa Sjedinjenim Američkim Državama oko preseljavanja američke vojne baze na Okinawi koje su tražili stanovnici južne regije ovog otoka.

Hatoyama se suočio i s teškim ekonomskim i budžetskim poteškoćama, a štetu mu je nanijelo i suđenje jednom od njegovih tajnika koji je dobio kaznu od dvije i po godine zatvora zato što je krivotvorio račune iz premijerove kampanje kako bi sakrio porijeklo donacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: