Iskazao poštovanje
170

U trenutku Bidenovog polaganja zakletve nepoznati čovjek kleknuo na grob njegovog sina

M. G.
Foto: USA Today
Foto: USA Today
Dok je Joe Biden u srijedu polagao zakletvu za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država u Washingtonu, sjećanje na njegovog pokojnog sina Beaua Bidena ostalo je živo u njegovoj matičnoj državi.

Baš u trenutku kad je novi predsjednik položio službenu zakletvu, novinarka Patricia Talorico vozila se pored Beauovog groba u dvorištu katoličke crkve St. Joseph u Greenvilleu, Delaware.

Ona je vidjela usamljenu uniformiranu osobu kako kleči na Beauovom grobu, a snimila je nekoliko fotografija muškarca koji je "sagnuo glavu i stisnuo ruke", što je napisala u srijedu za Delaware News Journal.

Njena fotografija i priča koja stoji iza nje postale su viralne na društvenim mrežama.

Tajanstveni čovjek koji je iskazao svoje poštovanje na Beauovom grobu nije bio jedina osoba kojoj je bivši nacionalni gardist bio na pameti na dan inauguracije.

U utorak, dan prije inauguracije, Joe Biden održao je govor u Trećem rezervnom centru Nacionalne garde u New Castleu, koji nosi ime majora Josepha R. Beaua Bidena.

"Žao mi je samo zbog toga što nije ovdje", rekao je Biden u emotivnom govoru. "Zato što bismo njega trebali predstaviti kao novog predsjednika".

Beau je preminuo 2015. godine u 46. godini od raka. Nakon njegove smrti Joe Biden zaključio je da se ne može kandidirati za predsjednika na izborima 2016. godine jer su on i njegova porodica još uvijek bili u žalosti.