Autobus uništen
16

U teškoj saobraćajnoj nesreći u Dubaiju poginulo 17 turista iz Azije i Evrope

Klix.ba
Najmanje 17 osoba je poginulo, a nekoliko ih je teško povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovao autobus s 31 putnikom na cesti Sheikh Mohamed bin Zayed u Dubaiju.

Prema navodima policije, vozač autobusa s omanskim registarskim tablicama izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u saobraćajni znak pored puta.

Vozač autobusa je povrijeđen, a među poginulim u saobraćajnoj nesreći dvoje su državljani Omana, dok su ostali državljani drugih azijskih i evropskih zemalja.

Kompanija za prijevoz putnika, u čijem je vlasništvu bio autobus, obustavila je sve autobuske linije na relaciji Muskat - Dubai.

Uzrok nesreće još uvijek nije poznat.

Kompanija u čijem je vlasništvu autobus koji je izazvao saobraćajnu nesreću saopćila je kako radi s vlastima Dubaija na istraživanju nesreće.

"Mwasalat izražava saučešće porodicama poginulih i želi brz oporavak povrijeđenim. Mwasalat je posvetio veliku pažnju nesreći odmah nakon što smo dobili vijest", stoji u saopćenju.

Glavni policijski general u Dubaiju Abdullah Al Marri izjavio je kako je nesreća bila tragičan incident koji je doveo do smrti velikog broja ljudi. Iako uzrok nesreće još uvijek nije poznat, pozvao je vozače da uvijek budu oprezni tokom vožnje.