Velika Britanija
0

U teretnom avionu pronađena bomba

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
Američka medijska mreža CNN javila je da je u teretnom avionu kompanije "UPS" na liniji iz Yemena ka Chicagu prilikom zaustavljanja u Velikoj Britaniji pronađena bomba napravljena unutar tonera za štampač.

Izvor iz američkog Federalnog istražnog biroa rekao je da preliminarni rezultati testova ukazuju na to da u avionu nema eksploziva.

Britanska policija saopćila je da je u avionu pronađen "sumnjivi paket" i da je u toku provjera njegovog sadržaja u distributivnom centru na aerodromu "East Midlands" na oko 260 kilometara od Londona.

Kompanija "UPS" saopćila je da su u toku provjere na još dva njihova aviona u Philadelphiji i u Newarku u New Jerseyju.

Lokalni mediji javili su da su u toku provjere aviona u Portlandu u državi Maine i na međunarodnom aerodromu "John Kennedy" u New Yorku.

"Iz predostrožnosti avioni su prebačeni na udaljeniju lokaciju, gdje ih pregledaju pripadnici sigurnosnih službi", navodi se u saopćenju Administracije za sigurnost saobraćaja (TSA).

Sigurnosne službe pregledale su i jedan od kamiona kompanije za dostavu u njujorškom naselju Queens, ali je policija saopćila da u vozilu nije pronađeno ništa sumnjivo.