Svijet
0

U Teksasu pronađeno dijete oteto prije 8 godina

FENA
Krystle Rochelle Tanner
Krystle Rochelle Tanner
Vlasti u američkoj saveznoj državi Teksas su objavile da će dijete koje je nestalo prije osam godina biti vraćeno majci nakon policijskog hapšenja dadilje optužene za otmicu djeteta 2004.

Krystle Rochelle Tanner (26) uhapšena je u ponedjeljak pod optužbom za otmicu i pritvorena bez prava na jamčevinu u San Augustinu, oko 320 km jugoistočno od Fort Wortha, izvijestila je TV mreža CBS.

Dječakova majka, Auboni Champion-Morin, rekla je za televiziju KPRC iz Houstona da će dječak ponovno biti s njom kasnije ove sedmice nakon što prođe DNK testiranje iako vlasti kažu kako su sigurne u identitet dječaka.

"Želim ga držati u naručju i reći mu ko sam ja", rekla je ona.

Champion-Morin prijavila je nastavak 8-mjesečne bebe krajem 2004. Tanner, djetetova kuma i majčina prijateljica, bila je osumnjičena nakon nestanka djeteta. Ona je trebala pričuvati dijete samo jednu noć, no rođaci Tannerove obavijestili su policiju da su ona i beba nestale. Slučaj je zaključen 2006. kada se izgubio trag, rekao je Gary Cunningham, zamjenik šerifa u San Augustinu, prenijela je Hina.

Međutim, koncem prošloga ljeta, socijalni radnici u San Augustinu dobili su pritužbu da Tanner i njezin dečko zanemaruju svoje dvoje djece. Tokom istrage su utvrdili da je stariji dječak nestala beba za kojom se tragalo od 2004., rekao je Cunningham.