|

U štrajk sa željeznom maskom na glavi

U štrajk sa željeznom maskom na glavi
0
S
Sarajevo-x.com
22.10.2007. u 13:28
0
komentara
0

dijeljenja
U štrajk sa željeznom maskom na glavi Foto: AP
Štrajk glađu više nije dovoljno efektivan pa se nezaposleni Kolumbijac odlučio za malo neobičniju varijantu. Zbog velike neimaštine u kojoj živi sa svojom porodicom, Kolumbijac apelira na vlasti da mu pomognu riješiti njegovu bezizlaznu situaciju.
Pedesetdvogodišnji Luis Miguel Aldana je nezaposleni Kolumbijac koji živi u velikom siromaštvu sa svojom porodicom, a koji se na neobičan štrajk odlučio zbog bezizlazne situacije, izvijestio je Associated Press.

Naime, Aldana je na glavu stavio željeznu masku i svoj protest upućuje vladi te apelira da mu neko pomogne riješiti kriznu situaciju. U protest je stupio prije pet dana kada su ga izbacili iz stana sa suprugom i troje djece jer je morao djeci kupiti cipele umjesto da plati dvomjesečnu kiriju.

Od vlade Aldana traži novčanu posudbu kako bi započeo svoj posao i tako platio račune, zdravstevno osiguranje za djecu te kiriju. Prema njegovim riječima, bez posudbe, porodica Aldana će završiti na ulici.

"Radim ovo jer želim privući pozornost. Ljudi imaju srce i lice poput željeza, ne žele slušati ljude poput mene i misle da je ovakvo nešto šala", izjavio je Aldana kroz željeznu masku.

Aldana trenutno živi kod susjeda, a u krevetu leži s rukama i nogama zavezanim u lancima.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.