Nesvakidašnji slučaj
20

U stanu u Teksasu pronađeno tijelo muškarca koji je umro prije tri godine

D. B.
Veteran američke mornarice čije je tijelo pronađeno u njegovom stanu u Dallasu u Teksasu umro je prije čak tri godine, javlja BBC.

Nestanak Ronalda Waynea Whitea prijavljivan je policiji nekoliko puta, a njegovo tijelo je pronađeno tokom pregleda stanova stambenog kompleksa u Dallasu čiji korisnici nisu koristili vodu.

White je po ugovoru radio za američko ministarstvo odbrane otkako je napustio mornaricu. Od razvoda je živio sam, a često je zbog posla putovao izvan SAD-a. Njegova majka Doris Stevens živi u New Yorku, a za medije je izjavila da je imala redovan kontakt sa sinom sve dok pozivi nisu prestali prije tri godine. Nekoliko puta je prijavila nestanak svog sina, ali joj je rečeno da istraga ne može biti otvorena jer se radi o odrasloj osobi koja često putuje zbog posla.

"Moje glavno pitanje je kako je moj sin mogao umrijeti u tom stanu, a da niko ništa ne zna. Danima sam patila, niko mi nije želio pomoći da ga nađem", izjavila je Whiteova majka.

Whiteov stan je bio na trećem spratu i u sjeverozapadnom uglu kompleksa. Dobro je izoliran, a svi prozori su bili zatvoreni i zaključani. Stanarina je redovno plaćana iz penzionog fonda mornarice.

U stanu su pronađeni lijekovi iz 2016. godine, a u garaži Whiteov automobil koji je zahrđao.