Svijet
24

U stanu pilota Andreasa Lubitza pronađeni antidepresivi

Klix.ba
Andreas Lubitz
Andreas Lubitz
Njemački istražitelji pronašli su antidepresive u stanu pilota njemačke kompanije Germanwings Andreasa Lubitza, javlja CNN.

Njemački list Die Welt navodi kako je Lubitz patio od nekoliko ozbiljnih "psihosomatskih poremećaja" i depresije, a njemačka je policija u njegovom stanu pronašla recepte za lijekove za ova stanja, kazao je izvor za Die Welt.

The New York Times također javlja kako su u Lubitzovom stanu tokom pretrage pronađeni antidepresivi.

Istražitelji su nastavili i svoj rad u nedjelju kako bi uz pomoć novih detalja rasvijetlili namjere Andreasa Lubitza koji je svoje psihološke poteškoće krio od nadređenih i kolega. Doktor ga je proglasio "nepodobnim za posao", što je Lubitz krio od svojih nadređenih.

Istražitelji su ispitali njegove prijatelje, saradnike i članove porodice kako bi došli do novih saznanja iz kojeg je razloga počinio takvo nedjelo i u smrt odveo 150 ljudi.

Podsjećamo, u rušenju aviona kompanije Germanwingsa, koji je namjerno oborio kopilot Andreas Lubitz, poginulo je 150 putnika iz 15 zemalja.

Podaci crne kutije su otkrili da je Lubitz namjerno spustio avion dok je kapetan bio izvan kabine i u nju se nije mogao vratiti jer su vrata bila zaključana.