{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Slovačkoj otkrivena mreža trgovine imigrantima

F
9.11.2007. u 12:14
0
0
U Slovačkoj otkrivena mreža trgovine imigrantima
0
U Slovačkoj otkrivena mreža trgovine imigrantima
Slovačka policija je saopćila u petak da je u regiji Bratislave otkrila mrežu trgovaca ilegalnim imigrantima koju čini šest Slovaka i jedan Indijac. Grupa je osumnjičena da je prevela preko granice više od stotinu Azijaca i zaradila najmanje 1,2 miliona kruna (36.000 eura), precizirala je policija.
"Policija je pretresla 16 kuća i u jednoj pronašla 19 Indijaca, od kojih je devet bilo maloljetno", izjavila je agenciji AFP glasnogovornica ministarstva unutarnjih poslova Vladimira Hrebenakova.

Mreža je koordinirala i brinula o ilegalnim imigrantima iz Pakistana, Indije i Bangladeša koji su preko Slovačke išli u druge zemlje Evropske unije. Imigranti su prebacivani automobilima.

Indijac umiješan u trgovinu je zatražio politički azil u Slovačkoj. Osam od 19 njegovih sunarodnjaka koje je policija pronašla također je započelo proceduru traženja azila i upućeno je u zatvorski kamp Opatovska Nova Ves. Jedan od njih je davno protjeran iz Slovačke.

Slovačka treba da uđe u šengenski prostor do kraja godine, pa je znatno pojačala svoju granicu s Ukrajinom koja se proteže u dužini od 97,9 kilometara u planinskoj regiji preko koje prelaze imigranti iz Azije, Bliskog istoka i zemalja bivšeg Sovjetskog saveza.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: