|

U samoubilačkom napadu ubijene četiri osobe

U samoubilačkom napadu ubijene četiri osobe
0
F
FENA
16.11.2009. u 10:19
2
komentara
0

dijeljenja
U samoubilačkom napadu ubijene četiri osobe Foto: Reuters
Četiri osobe su ubijene u ponedjeljak u napadu automobila bombe na jednu policijsku stanicu u Peshawaru, na sjeverozapadu Pakistana, u sedmom samoubilačkom napadu u osam dana u ovoj zemlji, u kojoj se vodi rat protiv talibana povezanih s Al-Qaidom, saopćila je policija.
Od osam samoubilačkih napada u kojim su ubijene 93 osobe za osam dana na sjeverozapadu Pakistana, pet je izvedeno u Peshawaru, prijestonici Sjeverozapadne pogranične pokrajine, u kojoj živi 2,5 miliona stanovnika.

Pakistanski talibani, čije je plemensko uporište u Južnom Waziristanu blizu afganistanske granice, koji je već mjesec dana su u središtu velike vojne kopnene i zračne ofanzive, zakleli su se da će se osvetiti intenziviranjem napada u velikim gradovima.

Bomba je eksplodirala ispred samog ulaza u policijsku stanicu u gusto naseljenom periferijskom kvartu Budh Ber.

Više od 2.500 ljudi je ubijeno za nešto više od dvije godine u cijeloj zemlji u nizu napada koje su uglavnom izvele samoubice iz Pakistanskoga talibanskohg pokreta (TTP), grupe koja je naredila "sveti rat" Islamabadu zbog njegovog saveza sa SAD-om od kraja 2001. godine u njegovom "ratu protiv terorizma".
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...