Bivši bokser
24

U SAD-u preminuo jedan od najozloglašenijih serijskih ubica: Priznao ubistvo 93 žene

B. R.
Serijski ubica Samuel Little preminuo u 80. godini (Foto: EPA-EFE)
Serijski ubica Samuel Little preminuo u 80. godini (Foto: EPA-EFE)
U 80. godini danas je preminuo serijski ubica Samuel Little. On je priznao da je ubio 93 žene u periodu od 1970. do 2005. godine.

Smatran je jednim od najzlotvornijih serijskih ubica u američkoj historiji. Bio je osuđen na kaznu doživotnog zatvora za ubistvo tri žene. U međuvremenu je priznao da je ubio 93 žene u navedenom periodu.

Njegove žrtve bili su ranjivi pojedinci - prostituke i ovisnice o narkoticima. Bavio se boksom, a većinu žrtava bi prvo udario, a zatim udavio.

Međutim, za mnoge njegove žrtve je utvrđen pogrešan uzrok smrti pa je tako za neke navedeno da su se predozirale, dok pojedina ubistva nikada nisu istražena. Nisu ni pronađena sva tijela žrtava.

FBI je prošle godine saopćio da njihovi analitičari vjeruju da su Littleova priznanja "vjerodostojna". Objavili su i crteže ubijenih koje je nacrtao dok je bio u zatvoru.

Uhapšen je 2012. nakon što je optužen za posjedovanje droge. Ranije je imao opsežan dosje koji je sadržavao od oružanih pljački do silovanja širom Sjedinjenih Američkih Država.

DNK testiranjem je doveden u vezu s tri nerazjašenjena ubistva iz 1987. i 1989. godine na području Los Angelesa. Na suđenju se nije izjasnio krivim, ali je osuđen na tri uzastopne doživotne zatvorske kazne.

Preminuo je u bolnici u Kaliforniji, prenosi BBC.