Negiraju krivicu
287

U Rimu uhapšena dvojica Bosanaca: Zlostavljali i silovali dvije 14-godišnjakinje

Klix.ba
Dvadesetjednogodišnji Mario Seferović i njegov prijatelj Maikon Halilović (26), obojica iz BiH, uhapšeni su prije nekoliko dana u Rimu zbog silovanja dvije 14-godišnje djevojčice 10. maja ove godine na groblju Collatino, pišu talijanski mediji.

Djevojke su upoznale Marija Seferovića preko Facebooka. On ih je namamio da se upoznaju, a lada su došle na dogovoreno mjesto pridružio mu se i Maikon. Vezali su ih lisicama i odveli prema šumi gdje su ih naizmjenično silovali.

Slučaj je prijavio otac jedne od žrtava koji je policiji predao i fotografije. Optuženi su za zlostavljanje, silovanje i bespravno oduzimanje slobode.

Tužilaštvo je navelo da im treba biti određen pritvor zbog izuzetno okrutnog načina na koji su počinili krivično djelo, zbog toga što su ovo hladno isplanirali te su istakli da postoji mogućnost da ovo nije jedini slučaj silovanja koji su počinili. Također, naveli su da postoji bojazan da će isto krivično djelo ponoviti.

Prema riječima djevojčica, "noćna mora" je trajala blizu sat vremena. Bile su vezane za ogradu. Nakon što su ih silovali zaprijetili su im da ne govore nikome ništa. Seferović je čak kontaktirao i majku jedne od djevojaka kazavši da joj je momak, a sve kako bi utvrdio da li su šutjele o zločinu.

Advokat Marija Seferovića kazao je kako je njegov klijent rekao da je nevin i da nije počinio krivična djela koja mu se stavljaju na teret. Također, advokat je rekao da će zatražiti pregled djevojčica.

Seferović i Halilović se nalaze u pritvoru u zatvorskoj jedinici Regina Coeli.