Italija
0

U rimskom metrou nađena bomba

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Zaposlenik prijevoznog poduzeća ATAC pronašao je paket-bombu u vagonu B-linije rimskog metroa i predao ga snagama reda da ga deaktiviraju i ispitaju, saznaje se iz općinskih izvora.

Paket, zapravo kutiju za cipele, "s eksplozivnim punjenjem i žicama, pronašao je službenik ATAC-a oko 09.00 sati u jednom vagonu,“ izjavio je AFP-u Giampaolo Polizzaro, glasnogovornik rimske općine kojoj pripada ATAC.

U kutiji su se nalazile žice i eksplozivni prašak, saopćila je agencija Ansa koja je istakla da je provjera još u toku kako bi se otkrilo da li je paket mogao eksplodirati i provjerila eventualna snaga eksplozivnog punjenja.

Paket-bomba je pronađen ispod sjedišta dok je vagon bio u manevarskoj zoni u blizini stanice Rebbibia, u sjeverozapadnom rimskom predgrađu.

Kompozicija metroa je nastavila da se kreće i nijednog trenutka promet nije bio obustavljen, rekao je glasnogovornik, prenio je AFP.

Reuters prenosi da se u saopćenju transportnih vlasti ATAC-a samo kaže da je bomba pronađena na metro stanici Rebibia.

Nakon naknadne provjere stručnjaka, utvrđeno je da bomba pronađena u vagonu podzemne željeznice u predgrađu Rima nije mogla eksplodirati.

Policija je saopćila da je bomba ručne izrade i da nije mogla eksplodirati, jer nije imala detonator, prenijele su agencije.

I gradonačelnik Rima Gianni Alemano je potvrdio da bomba nije mogla eksplodirati.