Još jedan masakr u SAD-u
0

U pucnjavi na univerzitetu u Alabami troje mrtvih

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Tri su osobe ubijene, a najmanje tri su ranjene u pucnjavi do koje je u petak došlo u kompleksu Univerzitetu Alabama u Huntsvilleu, izvijestila je američka TV mreža CBS News.

Glasnogovornik univerziteta Ray Garner kazao je da je jedna ženska osoba uhapšena, ali nije želio otkriti njen identitet, kao ni identitet žrtava.

Lokalna televizijska stanica WAFF-TV izvijestila je na svojoj web stranici, da je članica osoblja Unicverziteta Alabama ustrijelila i usmrtila troje kolega u zgradi prirodno-matematičkog fakulteta.

Predstavnici vlasti kazali su za WAFF-TV da je ženska članica osoblja saznala na sastanku fakulteta biologije da neće dobiti profesorsko zvanje, nakon čege je izvukla pištolj i počela pucati po kolegama. Sve tri žrtve su članovi osoblja fakulteta.

"Misli i molitve svih su s porodicama. Dekanat će biti obaviješten o tome što se dogodilo i učiniti sve što može kako bi podržao Univerzitet", rekao je rektor Finis St. John IV u saopćenju.

Glasnogovornik bolnice u Huntsvilleu, Burr Ingram, kazao je da su hospitalizirane tri ranjene odobe od kojih su dvije u kritičnom, a jedna u stabilnom stanju.

Policija je osigurala zgradu u kojoj je izbila pucnjava i evakuirala studente.

U univerzitetskom kompleksu u Huntsvilleu ima 7.500 studenata. Kompleks je u petak zatvoren, a studenti su ohrabreni da odu kućama, objavljeno je na web stranici univerziteta.