|

U pucnjavi iz američkih bespilotnih letjelica ubijeno osam talibana u Pakistanu

U pucnjavi iz američkih bespilotnih letjelica ubijeno osam talibana u Pakistanu
0
F
FENA
6.1.2013. u 13:35
6
komentara
0

dijeljenja
U pucnjavi iz američkih bespilotnih letjelica ubijeno osam talibana u Pakistanu Foto: Arhiv
Rakete ispaljene u nedjelju iz američkih bespilotnih letjelica na talibanska skloništa na sjeverozapadu Pakistana, u blizini afganistanske granice ubile su najmanje osam boraca, prema informacijama sigurnosnih zvaničnika.
U raketnom napadu gađano je selo Babar Ghar na jugu Waziristana na afganistanskoj granici, plemenskom okrugu koji se smatra jednim od uporišta talibana i grupa povezanih s el-Kaidom.

"Američke bespilotne letjelice su ispalile nekoliko raketa na dva skloništa. Poginulo je najmanje osam osoba, a još nekoliko je povrijeđeno", izjavio je agenciji AFP jedan sigurnosni zvaničnik u Miranšahu.

"Među poginulim osobama ima i pripadnika pokreta Tahreek-e-Taliban Pakistan. Pokušavamo da utvrdimo identitete drugih ali su njihova tijela spaljena", dodao je zvaničnik i precizirao da broj mrtvih može biti i veći.

Jedan drugi sigurnosti zvaničnik grada Pešavara (na sjeverozapadu) potvrdio je napad bespilotnih letjelica i žrtve.

Obavještajni zvaničnici Miranšaha su saopćili da su primili informacije po kojima ima 12 poginulih nakon ispaljivanja desetak raketa iz bespilotnih letjelica na tri skloništa u Babar Gharu, ali drugi zvaničnici nisu potvrdili ove informacije.

U četvrtak je važan pakistanski zapovjednik mula Nazir ubijen iz bespilotnih letjelica, kada je poginulo desetak ljudi u ovoj regiji koja služi kao pozadinska baza afganistanskih i pakistanskih talibana i grupa povezanih s el-Kaidom.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...