{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Prištini najavljuju neovisnost Kosova nakon 10. decembra

F
21.9.2007. u 10:00
0
0
U Prištini najavljuju neovisnost Kosova nakon 10. decembra
0
U Prištini najavljuju neovisnost Kosova nakon 10. decembra
Članovi kosovskoga pregovaračkog tima o statusu Kosova izjavili su sinoć u Prištini da je kosovska neovisnost gotova stvar i da je 10. decembra ove godine zadnji dan pregovaračkog procesa. Kosovski premijer Agim Ceku je ponovio kako u regiji neće biti mira i stabilnosti bez neovisnosti Kosova.
Kosovski predsjednik Fatmir Sejdiu, vođa izaslanstva u razgovorima s međunarodnom posredničkom "trojkom" u Londonu, izjavio je na konferenciji za novinare da će Kosovo ustrajati na stajalištu o neovisnosti i da je kosovska strana protiv nastavka pregovora bez roka i određena cilja.

"Sporazuma između Kosova i Srbije moguć je samo ako se Beograd prestane protiviti kosovskoj neovisnosti", rekao je Sejdiu. Dodao je da je "trojka" obvezna donijeti zaključke o tome je li postignut dogovor dviju strana tijekom dopunskih pregovora ili ne.

Kosovski premijer Agim Ceku ponovio je stajalište da "u regiji nema mira i stabilnosti bez neovisnosti Kosova, a nema ni održive neovisnosti Kosova bez mira i sigurnosti u regiji".

Sejdiu je potvrdio da će kosovsko izaslanstvo sudjelovati u prvim izravnim pregovorima s Beogradom 28. septembra u New Yorku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: