"HEr Story"
504

U Pragu povodom Dana žena upriličena izložba čiji su autori bh. ambasadorica i američki ambasador u Češkoj

B. R.
Izložba "HEr Story"
Izložba "HEr Story"
Danas je u Pragu povodom Međunarodnog dana žena je otvorena autorska izložba "HEr story" u kojoj su kao autori snage udružili ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martina Mlinarević i američki ambasador u Češkoj Bijan Sabet.

Ambasadorica Mlinarević, mnogima poznata kao uspješna književnica, za ovu je izložbu napisala 20 priča o ženama ambasadoricama akreditiranim u Češkoj, o njihovim odrastanjima u raznim dijelovima svijeta, o usponima i padovima tokom životnog puta, ženskim uzorima, položaju žena u zemljama iz kojih dolaze i svemu što su im u nasljeđe ostavile njihove pretkinje.

Američki ambasador Sabet za ovu je priliku uradio portrete ambasadorica koje je, uz ispisane priče, dizajnirala i objedinila Amila Hrustić, poznata bh. dizajnerica koja živi i radi u Pragu.

Ova snažna i inspirativna izložba pod nazivom "HEr story" okupila je izniman broj visokih zvanica u Pragu, najvišeg češkog političkog vrha, članove diplomatskog kora i javnog života, kao i djevojke izbjeglice iz Ukrajine. Izložba, koja donosi lica snažnih ženskih glasova i liderki, u narednim mjesecima će putovati kroz razne gradove Češke.