Tragedija u Njemačkoj
0

U porodičnoj kući pronađena tijela tri člana porodice

FENA
Foto: DPA
Foto: DPA
Troje članova jedne porodice pronađeno je ubijeno u svom domu u njemačkom gradu Sinsheimu u petak, saopćila je policija.

Četrdesetosmogodišnji čovjek nazvao je policiju ujutro kako bi joj javio da se nešto užasno desilo i da će pronaći tri tijela u kući.

Kada su policajci stigli, pronašli su tijela muškarca, njegove 47-godišnje supruge i njihovog 23-godišnjeg sina, prenosi DPA.

Policija sumnja da je čovjek ubio ženu i sina prije nego što je pozvao hitnu službu, a nakon toga je ubio i sebe. Policija je zatekla ključ od kuće ispod otirača kao i oproštajnu poruku u kući.

  • Sve ukazuje na užasnu porodičnu tragediju, izjavio je policijski portparol.

Moguće je da je čovjek, koji je posjedovao građevinsku firmu, imao finansijskih problema. Poznata je stvar da su u Sinsheimu, 50 kilometara od Karsruhea, porodični biznisi bankrotirali.

Povrh svega toga, sahrana oca čovjeka koji je ubio svoju porodicu trebala bi se obaviti istog dana.

  • Ovo nas je razorilo. Jučer smo ih gledali na ulici, danas više nisu među živima. Niko nije ni mogao pomisliti da je to moguće, izjavio je mjesni svećenik Erhard Schulz.

Policija je pokrenula istragu i izvršit će autopsiju tijela tokom vikenda. Nejasno je kakvo je vatreno oružje korišteno i da li je čovjek imao dozvolu za nošenje oružja.