Svijet
0

U ponedjeljak nastavak suđenja za ubistvo Đinđića

FENA
U Posebnom odjeljenju Okružnog suda u Beogradu sutra će biti nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, izvođenjem dokaza koje su predložili branioci optuženih.

Na glavnom pretresu trebalo bi da bude pročitan izvještaj o pretresu stana Zvezdana Jovanovića, optuženog da je ubio Đinđića.

Izvođenje ovog dokaza predložio je Jovanovićev advokat Nenad Vukasović.

Branioci optuženih na jednom od ranijih glavnih pretresa predložili su da se izvedu brojni novi dokazi.

Prema odluci Sudskog veća, do sada su izvedeni neki od tih dokaza, dok će, kako je obrazložila predsjedavajuća Sudskog veća Nata Mesarević, o ostalim veće odlučiti kasnije.

Pošto je suđenje zakazano od 19. do 23. februara, očekuje se da Sudsko veće saopći odluku o tim prijedlozima za izvođenje novih dokaza.

Odbrana je predložila i da se obave rekonstrukcija ubistva i nova balistička i medicinska vještačenja, ali i da se kao svjedok sasluša bivši predsjedavajući Sudskog veća Marko Kljajević koji bi trebalo da odgovori na pitanje da li je neko pokušao da izvrši pritisak na njega u vezi sa ovim suđenjem dok je vodio ovaj krivični postupak.

Sudsko veće treba da odluči o prijedlozima punomoćnika porodice Đinđić advokata Srđe Popovića da se kao svjedok sasluša bivši načelnik Uprave borbe za organizovani kriminal Bora Banjac.

Popović je predložio i da se preslušaju snimci razgovora svjedoka saradnika Dejana Milenkovića Bagzija i njegovog nekadašnjeg advokata Biljane Kajganić, kako bi se provjerio Milenkovićev iskaz da ga je Kajganićeva nagovarala da lažno optužuje.