Svijet
0

U Oklahomi na dnu jezera pronađeno pet tijela osoba nestalih tokom 50-ih i 70-ih

Klix.ba
Policijski službenici u Oklahomi su iz jezera izvukli dva vozila u kojima se nalaze tijela pet osoba. Postoji mogućnost da je riječ o osobama kojima se gubi svaki trag već desetljećima.

Automobili izvučeni iz jezera Foss u utorak poslijepodne mogli bi riješiti slučajeve nestanka ljudi iz kasnih 50-ih i 70-ih godina 20. stoljeća.

FOXOKC.com je izvijestio da bi jedan od automobila, Chevrolet Camaro iz 1969. godine, mogao pripadati 16-godišnjem Jimmyju Williamsu. On i njegov automobil su posljednji put viđeni 20. novembra 1970. godine, sa njim su bili još dvoje prijatelja, 18-godišnjaci Thomas Rioso i Leah Johnson.

Drugi automobil, također Chevrolet, potječe iz 1950-ih i slučaj bi mogao biti povezan sa nestankom dvojice muškaraca iz gradića Canute kasnih 50-ih ili ranih 60-ih.

Policijski službenici nisu saopćili čiji su pronađeni posmrtni ostaci, ali su pozvali sve one koji nešto znaju o nestanku ovih osoba da se jave policiji.

"Tijela su pod vodom bila 40 godina. Sve je bilo u užasnom stanju", kazao je policijski zvaničnik za KWEY radio.

Betsy Randolph, glasnogovornica lokalne policije, kazala je kako su vozila pronađena na dnu jezera tokom vježbi ronjenja. Kada su vidjeli automobile, pomjerili su ih, a onda su pronađene i kosti.

Ona dodaje kako se nada da će porodice koje su se godinama pitale gdje su nastale ove osobe i koje su bezuspješno tragale za njima, sada napokon dobiti priliku da ih sahrane i oproste se od njih.