Svijet
0

U Novom Sadu pretučena trojica glumaca

FENA
Srbija se vraća u devedesete, pišu vojvođanski mediji u utorak nakon što su prošle noći pretučena trojica glumaca koji u novosadskom Pozorištu mladih četiri mjeseca štrajkaju zahtijevajući ostavku ravnatelja te ustanove.

Glumac Ratko Radivojević izjavio je beogradskoj agenciji Beta da je noćas oko pola dva skupina od "desetak batinaša" upala u Pozorište mladih, pretukla trojicu dežurnih glumaca - Emila Kurcinaka, Dragana Zorića i Zorana Andrejina, i izbacila ih iz zgrade.

Vijest o napadu na glumce i nanošenju teških tjelesnih ozljeda udarna je u Vojvodini, a novosadska policija je potvrdila da se napad dogodio i da se nastavlja istragu.

Incident koji podsjeća na vrijeme vladavine Slobodana Miloševića, koji se na taj način obračunavao s neistomišljenicima, dogodio se u vrijeme sve glasnijeg nezadovoljstva građana Novog Sada gradskom upravom koju vodi Srpska radikalna stranka (SRS).

Zbog odbijanja SRS da smijeni ravnatelja kazališta, kao i zbog zatvaranja starog gradskog autobusnog kolodvora i otvaranja novog, u privatnom vlasništvu financijera SRS-a, te problema sa školskim odborima novosadskih škola, bit će održan veliki građanski prosvjed u organizaciji nekoliko institucija kulture, nevladinih udruga i uglednih ličnosti, kako bi se pozornost javnost usmjerila na nefunkcioniranje gradske uprave, javio je novosadski Radio 021.

U Novom Sadu je na vlasti Srpska radikalna stranka čiji visoki dužnosnici obnašaju dužnosti gradonačelnika i predsjednika Skupštine grada.