Uhapšeno 52
22

U neredima u Washingtonu četvero mrtvih, nastavljena sjednica za potvrdu Bidenove pobjede

M. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Policajci u zaštitnoj opremi i dalje čuvaju ulice oko Kapitola nakon nasilnih demonstracija u kojima su zvanično poginule četiri osobe. Gradonačelnica Washingtona naredila je policijski sat tokom noći.

Iz policije su rekli da su umrle još tri osobe, žena i dva muškarca. Povrijeđeno je najmanje 14 osoba, mahom policajaca.

Šef vašingtonske policije dodao je da su uhapšene 52 osobe - četiri zbog nošenja pištolja bez dozvole, jedna zbog nošenja hladnog oružja, 47 zbog kršenja policijskog sata i nezakonitog ulaska.

Dodali su da je "incident s prijetnjom unutarnje sigurnosti razriješen". Objavljeno je obavještenje za "povratak u normalan rad".

Zajedničko zasjedanje Senata je u toku, a prigovor na glasanje o izborima u Pensilvaniji je odbijen. Kada se to završi, zajednička sjednica nastavlja se da bi se nastavilo ovjeravanje glasova izbornog kolegija i Bidenove pobjede.

Kongres je potvrdio izborne glasove za 37 država.

Demokrati pozivaju potpredsjednika Mikea Pencea da se pozove na 25. amandman i smijeni Donalda Trumpa s funkcije i prije inauguracije Joea Bidena.