|

U neredima je za Atinu spremana "kristalna noć"

U neredima je za Atinu spremana "kristalna noć"
0
F
FENA
9.12.2009. u 12:43
0
komentara
0

dijeljenja
U neredima je za Atinu spremana "kristalna noć" Foto: AFP
Grčki ministar za zaštitu građana Mihalis Hrisohoidis izjavio je da su pojedinci, u nemirima tokom minulog vikenda, Atini "spremali kristalnu noć", ali u tome nisu uspjeli, jer je policija došla do saznanja o "planiranom nasilju".
On je rekao i da postoji direktna veza između organizovanih kriminalnih grupa i urbanih terorista, odgovornih za učestale nasilne akcije u grčkim gradovima, javili su lokalni mediji.

Analizirajući najnovije nasilje u Atini i Solunu, koje je izbilo prilikom obilježavanja godišnjice ubistva tinejdžera, stradalog od policijskog metka, ministar je naveo da kriminalni krugovi angažuju pojedince da, tokom demonstracija i masovnih okupljanja, ruše i demoliraju gradske objekte.

- Organizovani kriminal, odnosno oni koji se bave kidnapovanjima, švercom droge, prodajom bijelog roblja i falsifikovanjem novca, nalaze se iza onoga što se zove terorizam, a povezani su i s pojedincima koji pokušavaju da ruše gradove tokom demonstracija, istakao je ministar Hrisohoidis.

Tokom nemira u Atini i Solunu, koji su trajali od petka do ponedjeljka, policija je privela oko 900 osoba, a krivične prijave su podignute protiv 40.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.